vÅRT Glassortiment


Essilor, världsledande inom progressiva glas

Vi rekommenderar i första hand de senaste skräddarsydda progressiva glasen från världsledande Essilor. Alla Essilor plastglas kan vi även leverera med 100 procent UV-skydd.
Tack vare vårt specialavtal med Essilor, får vi alla premiumglas med väldigt kort leveranstid. Om du önskar standardglas med bra kvalitet och lite enklare behandling kan vi erbjuda det till ett riktigt bra pris.

Sammansättning av glas

Essilor sammansätter glasen utifrån fem huvudsakliga faktorer som avgör den prestanda och bekvämlighet som du söker. Dessa 5 faktorer är:

1. Vilket synfel de ska korrigera
2. Vilket material de är gjorda av
3. Vilken styrka de har
4. Vilken ytbehandling de har
5. Vilka individuella behov och krav du har som bärare


Hur hänger styrka och tunnhet ihop?

När man mäter hur starkt ett visst glasmaterial kan bryta ljuset talar man om dess brytningsindex. Ett högt brytningsindex gör att ljuset kan brytas i ett glas genom mindre material än vad som behövs i andra fall. Ett glas med högt brytningsindex kan alltså göras tunnare och flackare än standardglas. Detta är särskilt viktigt om du behöver glas med hög styrka eller om du vill ha ett så lätt och tunnt glas som möjligt. Essilor tillverkar främst plastglas med olika brytningsindex och med en rad olika ytbehandlingar.
Till dessa ytbehandlingar räknas främst repskydd och antireflexbehandling, men även färg och färgskiftande glas räknas.

Är du osäker på vilka glas och material som passar just dig? Rådgör alltid med någon av våra leg.optiker utifrån just dina behov.