Arbetsglasögon

Speciellt anpassade arbetsglas

Den vanligaste typen av arbetsglasögon i dag är terminalglasögon. Om du arbetar mer än en timme om dagen vid datorn ska arbetsgivaren erbjuda att en synundersökning görs för att kontrollera om du behöver speciella arbetsglasögon. Tecken på att du kan behöva arbetsglas är huvudvärk, ansträngda och trötta ögon och svårighet att få eller behålla skarp syn på skärmen.Arbetsglasögon kan också vara glasögon anpassade för speciella arbetsuppgifter som t.ex bibliotekarier, elektriker eller bilbesiktigare har. Arbetsglasögon kan också vara skyddsglasögon som ska skydda ögonen mot damm, flygande partiklar eller vissa våglängder av ljus.

Det finns glas som är speciellt lämpliga vid datorn, tex närprogressiva och rumsprogressiva. Speciella arbetsglas gör att du har ett klart och avslappnat seende samt en bekväm och naturlig arbetsställning. För arbete där man ofta har blicken riktad uppåt finns också speciella glas. Skyddsglasögon har speciella bågar och glas som skall ha en särskild CE-märkning för att garantera att de uppfyller gällande säkerhetskrav.

Avtalskund hos oss

Vi tecknar avtal med både små och stora företag. Vi på Opiker Rynger står för Omtanke, kvalitet och valfrihet, och kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser. Har du ytterligare frågor om arbetsglasögon, eller vill ha en offert, är du mycket välkommen att kontakta oss.